Acoperisuri traditionale in Romania – Maramures

Traim intr-o lume  aglomerata, tot timpul in miscare. Acest lucru face sa uitam de lucrurile simple, traditia nemaifacand parte din viata noastra. Luam in considerare numai lucrurile noi, ultimele tendinte in materie de tehnologie si gadgeturi de ultima ora.

Exista insa in Romania zone in care traditia si cultura sunt inca foarte importante pentru locuitori, in care vechiul se impleteste armonios cu noul – una din aceste zone este Maramuresul!

Maramuresul abunda in atractii culturale, naturale si artizanale. De la bisericile de lemn si muzee, la pietele satelor si la viata de zi cu zi a satenilor, avem senzatia ca am intrat intr-un timp care s-a oprit in loc.

Cand intri in judet primul lucru care-ti ia ochii sunt portile maramuresene, atat de vestitele porti de lemn superb sculptate de mesterii priceputi ai locului. Peisajele minunate si arhitectura locala te fac sa admiri la nesfarsit aceste locuri.

Arhitectura locului este preponderent realizata din lemn. Lemnul este materialul de constructie folosit aproape în exclusivitate in acest spatiu. Esentele lemnoase folosite cu precadere sunt cele de brad si stejar. Casele sunt ridicate pe o temelie de piatra deasupra solului, mai lata in fata pentru a forma prispa casei. Acoperisul este insa cu adevarat o piesa arhitecturala exceptionala. Pana acum acoperisurile se realizau din paie si aveau o forma circulara in partea de jos a streasinii.
Acum mesterii construiesc acoperisurile din sindrila de brad, sub numele sau traditional dranita. Acoperisurile sunt realizate dintr-un strat sau doua de sindrila, asezata pe randuri, coama de multe ori fiind taiata in forma decorative, pretul acestor opere de arta nu poate fi masurat . Aici timpul parca sta in loc, si invelitorile nou aparute pe piata (tigla metalica, sindrila bituminoasa etc.) nefiind interesante pentru oamenii locului.

O alta zona de interes a Maramuresului o reprezinta bisericile de lemn, de aceea i se mai spune si Tara Bisericilor din Lemn. Cu turnurile cat mai inalte, cu stalpii grei de brad, sculptati manual si cu acoperisurile de sindrila, fiecare biserica are povestea ei.

Manastirea Barsana

Manastirea Rohia

Suna si cumpara mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!
BiancaBianca GhițăCristina 2Cristina GogiaStelaStela StanFirutaFiruța PușcăCosminCosmin DrăghiciPetrePetre Bițeanu

ElenaElena Tatu

0784.433.8420784.433.8520784.433.8440784.433.8480784.433.8450766.065.6650784.433.851
bianca.ghita@vindem-ieftin.rocristina.gogia@vindem-ieftin.rostela.stan@vindem-ieftin.rofiruta.pusca@vindem-ieftin.rocosmin.draghici@vindem-ieftin.ropetre.biteanu@vindem-ieftin.roelena.tatu@vindem-ieftin.ro

Transport gratuit oriunde in Romania

 

 

 

Ai alerta pusa?

Clientii nostri economisesc 10-15% fata de preturile din depozite si hipermarketuri!

La fiecare 10 zile primesti noutati!

De ce sa cumperi mai scump aceleasi produse?

  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille GDPR > "Click pentru detalii"

  image
  Vindem-Ieftin FB Share
  image

  Doar asa cumperi mai IEFTIN!

  TU CE AI NEVOIE?


  NUMAR DE TELEFON:


  EMAIL (OPTIONAL):