Reparare sau inlocuire acoperis?

Indiferent de cat de mare este garantia unui acoperis si indiferent de materialul din care este fabricat, odata cu trecerea timpului, acesta incepe sa se degradeze din cauza factorilor externi. Din aceasta cauza, vom simti nevoia de a renova sau chiar inlocui acoperisul de teama consecintelor precum inundatiile.

Conform legii, cladirile civile necesita respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor pentru lucrari de construire si reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor care se pot realiza fara autorizatie, lucrarile care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora. Asadar, daca nu aduceti modificari la nivelul proiectului initial si nu schimbati geometria acoperisului, nu este necesara o autorizatie.

Daca vorbim doar de inlocuirea invelitorilor, ar trebui sa stiti ca tabla zincata este cea mai utilizata inca dinaintea aparitiei acoperisurilor tip tigla metalica, fiind considerata unul dintre cele mai rezistente materiale de acest fel. Insa, aceasta prezinta doua aspecte negative: unul dintre ele ar fi faptul ca distruge structura acoperisului din cauza umiditatii prin condensare si se deterioreaza relativ rapid din pricina faptului ca otelul este protejat doar de stratul de zinc.

In schimb, tigla metalica asigura un spatiu de ventilatie sub invelitoare prin folosirea unei folii anticondens care sa protejeze structura acoperisului.

Tigla metalica are o durata mult mai mare de viata decat ce a tablei zincate deoarece panourile sunt protejate si de un strat de grund urmat de un strat de polyester.

Inlocuirea invelitorii din tabla zincata necesita indepartarea acesteia, curatarea acoperisului si mai apoi montarea noii invelitori. Odata cu inlocuirea invelitorii, este recomandata si inlocuirea sistemului de jgheaburi si burlane din tabla zincata cu unul mai modern, mai eficient si mai longeviv.

Este recomandat ca planurile pentru lucratile de renovare sa fie facute din timp, in locul adoptarii masurilor de urgenta, ce pot afecta acoperisul intr-un timp mai scurt decat cel normal. Amanarea interventiilor in cazul sesizarii unei probleme la acoperisul dumneavoastra ar putea duce la o crestere semnificativa a costurilor de interventie.

Pentru a detecta daca acoperisul dumneavoastra necesita o reconditionare, este necesara verificarea starii elementelor de fixare, elementelor de racord inadecvate sau alte probleme vizibile. De asemenea, se recomanda verificarea acoperisului in mod regulat, deoarece schimbarile bruste de tip meteorologic pot afecta accesoriile si sistemele de fixare, dar si daca substructura acoperisului este bine aerisita.

Pentru mentinerea caldurii pe timpul iernii si mentinerea unui climat racoras pe timpul verii, este necesara realizarea unei izolatii corecte precum si prezenta unor structuri etanse. Acesti factori influenteaza costurile pentru incalzire si aer conditionat.

Acordati o atentie deosebita parazapezilor sau sfartecatoarelor de zapada, sisteme care ajuta la evitarea accidentelor generate de caderile de falii masive de zapada sau gheata de pe acoperis. Cu toate acestea, renovarea sau demolarea unui acoperis vechi poate expune oamenii la actiunea substantelor nocive de azbest, cauzand probleme grave de sanatate, de aceea ar fi indicat sa solicitati sfatul specialistilor inainte de a va gandi la schimbarea lui.

O astfel de investitie este indicat s-o faceti cat mai repede, odata ce ati observat distrugerea acoperisului pentru a nu avea costuri mult mai mari decat anticipati. Pretul pentru renovarea acoperisului poate creste in functie de cat de deteriorat este.

Cereti parerea unui specialist inainte de a actiona, este posibil ca acoperisul sa mai poata fi salvat facandu-se numai reparatii decat sa-l inlocuiti cu totul.

Suna si cumpara mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!

BiancaBianca GhițăCristina 2Cristina GogiaStelaStela StanFirutaFiruța PușcăCosminCosmin DrăghiciPetrePetre Bițeanu
0784.433.8420784.433.8520784.433.8440784.433.8480784.433.8450766.065.665

Oferim transport GRATUIT oriunde in Romania!

Ai alerta pusa?

Clientii nostri economisesc 10-15% fata de preturile din depozite si hipermarketuri!

La fiecare 10 zile primesti noutati!

De ce sa cumperi mai scump aceleasi produse?

  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille GDPR > "Click pentru detalii"

  image
  Vindem-Ieftin FB Share
  image

  Doar asa cumperi mai IEFTIN!

  TU CE AI NEVOIE?


  NUMAR DE TELEFON:


  EMAIL (OPTIONAL):